Modus Justus

de kracht van Modus Justus

Aanbod

Weerbaarheidstraining: 

Wie ben ik? 

Dat is een vraag die jongeren zichzelf vaak afvragen, maar moeilijk kunnen verwoorden. Dit is maar een klein gedeelte van hoe je gevoel kan zijn. Het zijn allemaal zaken die kunnen spelen in je leven en ervoor kunnen zorgen dat je moeilijkheden kunt krijgen in je dagelijkse doen en laten. Wij bieden een weerbaarheidstraining waarbij we werken aan zelfvertrouwen, het gevoel hebben om er te mogen zijn en leren je grenzen aan te geven.

Inhoud van de training:

  • praten
  • confrontatietechnieken of de-escalatie
  • houding en uitstraling
  • weggaan uit de situatie
  • hulp vragen (en bieden)
  • fysieke zelfverdediging

De weerbaarheidstraining is de combinatie van verbale, mentale en fysieke oefeningen. Juist deze combinatie is effectief in de verdediging tegen grensoverschrijdend gedrag. De fysieke oefeningen in weerbaarheidstrainingen zijn bedoeld om de eigen kracht te ervaren en versterken, ja- en nee-gevoelens te kunnen laten zien en kwetsbare plekken van een tegenstander te kunnen herkennen. Er is aandacht voor ademhaling, weerbaar stemgebruik, weerbare houding en lichaamstaal.

Begeleiding naar school/werk:

Modus Justus biedt met name voor jongeren, out-reachend begeleiding naar school/werk. Zorgvuldig werken en een doordacht aanbod bieden maken out-reachend werken effectief. 

Mental-coaching:

Mentale ondersteuning en/of begeleiding is steeds vaker wenselijk. Sociale druk, werkdruk, prestatiedruk op school. Dit zijn één van de zaken die tegenwoordig spelen in het drukke bestaan van de samenleving. Modus Justus bied mentale-coaching voor alle leeftijden. Wij bieden wat passend is bij iedere uitdaging. We kijken niet naar wat er niet kan, maar waar de kansen liggen om zo verder te komen met uitdagingen die we hebben.

Traumabehandeling

Modus Justus is er voor de behandeling van trauma's door middel van EMDR. 

EMDR wordt voornamelijk gebruikt bij de behandeling van PTSS en andere traumagerelateerde angststoornissen. De ervaringen met EMDR in de afgelopen jaren hebben aangetoond dat deze behandelmethode een effectieve therapie kan zijn voor meer psychische problemen. Uitgangspunt is dat de klachten zijn ontstaan ​​als gevolg van een of meer schadelijke ervaringen zoals:

- slechte ervaringen op medisch gebied
- werkgerelateerde evenementen
- gênante, pestende of verlieservaringen

Door middel van EMDR wordt het natuurlijke verwerkingsmechanisme gestimuleerd met als gevolg dat de vervelende herinnering zijn emotionele lading verliest en de gebeurtenis een plaats krijgt.

Tarieven

Wij werken aan de hand van een vast uurtarief.

Trainingen worden aangepast op persoonlijke behoefte en mogelijk in pakketvorm aangeboden.

Vergoeding

Zorgverzekeraars vergoeden deze vorm van begeleiding niet zomaar meer vanuit de aanvullende verzekeringspakketten. PGB(persoonsgebonden budget)is één van de vormen die je kunt gebruiken om een traject bij Modus Justus op te starten. Tevens is er de mogelijkheid om het zelf te bekostigen. Wanneer je dan niet in aanmerking komt voor een vergoeding bij uw zorgverzekeraar, kun je de kosten opvoeren als 'bijzondere' ziektekosten bij je jaarlijkse belastingaangifte en kunnen deze kosten aftrekbaar zijn.